Blog

Ryrsjön - Fall frammåt

2010-06-13

Med tanke på hur det känts de senaste tävlingarna låg Ryrsjön ganska tidigt. Jag såg det dock som ett bra test inför stundande Holland Beker i Amsterdam som går kring midsommar. Dessutom fick jag oväntat bra motstånd i form av OS-finalisten, Lassi Karonen.  

Tyvärr blåste det mycket kraftigt under tävlingen... dessutom motivnd. Lassi frågade mig innan start om jag någonsin rott under några värre förhållande. Jag tog upp ett försökslopp Köpenhamn 2002 där jag rodde på 15min(!) och dessutom gick till final (Vanligtvis ror en herrsingel på 7-8min. I Köpenhamn blåste över 20m/s i rak motvind. Loppet därpå kortades tävlingen ned från 2000m till 500m i den mest vindskyddade delen av sjön).

Försöken innebar inga större problem förutom att tackla vinden. Finalen blev desto tuffare.

Jag fick en riktigt bra start och ryckte tidigt åt mig en dryg båtlängds ledning. Men liksom tidigare lopp fick jag förtvivlat svårt att hålla uppe intensiteten. Lassi går förbi mig vid 600m rodda och därefter är det en transport till mål. Lassi vinner klart, och jag kommer som klar 2:a. Bättre rodd än förgående tävlingar men det finns mycket mer att ge.

I söndagens tävling saknades Lassi medvarkan. Trots detta var jag inställd på att göra mitt eget lopp och prestera bättre än gårdagen. I finalen blev det igen en lyckosam start men utvecklingen blev den samma. Tills slut bevakade jag endast min första plats, och blev 1:a.

Även om ryrsjön-regattan inte blev kanske inte den förlösande tävlingen som jag hoppats på, men det blev åtminstone ett fall frammåt. Nu väntar förberedelser och jakt på formtopp inför Holland Beker i Amsterdam.