Blog

Köpenhamn & Hjelmsjön

2010-05-30

Innan tävlingen i Köpenhamn drog jag på mig en kraftig förkylning (som skulle visa sig hålla i sig en längre tid). Trots förkylningen beslutar jag mig för att tävla.

Tävlingen går emellertid ytterst mediokert och jag blir blott 5:a i finalen i singelsculler. Förkylningen satt i värre än vad jag hade hoppats.

På söndagen var det dags att tävla i dubbel tillsammans med Andreas. Vi fick där möta tufft motstånd och blev utslagna i försöket. Trots elimineringen var det kul att äntligen att få tävla med Andreas i dubbel. Det känns som det finns stor potential i båten.

Hjelmsjö-tävlingen gick veckan senare. Trots att jag inte riktigt återhämtat mig från beslöt jag mig för att ställa upp. Tävlingen var ju trots allt på hemmaplan.

I singeln märkte jag rätt tidigt att kroppen inte riktigt beter sig som vanligt. Starten gick alldeles utmärkt, men jag mattades mycket snabbt och kunde bara gå på halvfart större delen av loppet. 3:e plats blev det i loppet, ett lopp som jag annars bör vinna alla dagar i veckan... frustrerande.

I dubbeln hade vi lite trubbel med vinden. Det märks att vi saknar en del samroddhet. Det blev även här en tredjeplats bakom Höganäs och Strömstad/Kungälv.

Vila väntar nu för att försöka bli kvitt denna förkylning...