Blog

Miami International Regatta

2010-03-07

På lägrets sista dagar hade jag beslutit att tävla i Miami International Regatta. Även om min båt (en 20kg träningsbåt) inte riktigt håller samma klass som extrema tävlingsbåtar kändes tävlingen som en kul upplevelse och utmaing.

Miami Skyline

En masterroddare med Miami skyline i bakgrunden

Jag kan inte påstå att roddvattnet var särskilt bra. MEN att ro med Miami skyline i bakgrunden var minst sagt en häftig känsla.

Det fanns inga utmarkerade banor för loppet utan bara markeringar varje 250m. (Kommer i fortsättningen aldrig klaga på allbano systemen på roddbanorna i Sverige).  

Loppet i sig blev en märklig historia. Jag tappade en båtlängd i starten till Peru och Cuba. Höll en stabil och hög takt loppet igenom men när det var dags att spurta blev jag bokstavligt blockerad av båtarna framför. Motvilligt fick jag slå av på takten för att undvika kollision och gled in som trea, 3 sek från guldet.

Bortsett från en liten snopet avslut på loppet var det ändå en kul upplevelse att ro i Miami. Fick träffa trevliga människor och knyta kontakter. Jag hann även att ta en titta förbi Miami Beach vilket alltid är värd en visit.

Miami Beach

En Michal Jackson inspirerad show på en av klubbarna på Miami Beach