Blog

Sprint-SM - Glud & Silver

2009-09-20

I helgen avgjordes sprint-SM på Magelungen i Farsta utanför Stockholm. Jag har alltid tyckt om sprintsträckor och 500m (som Sprint-SM avgörs på) är en sträcka jag tycker om. Inför tävlingen fick vi dock som lag ett stort avbräck. Marcus Ankar insjuknade i influensa och kunde inte tävla. Därmed hade vi inte möjlighet att försvara vårt guld i dubbelsculler och scullerfyra från förra året. Vi fick stryka oss från fyran och i dubbelsculler fick jag tävla med Daniel Böcker (som jag faktiskt vann dubbelsculler med just på Magelungen år 2007). I singelsculler väntade åter en hård match med Lassi Karonen. Vädret var strålande, med en bris i motvind.

Final singelsculler: Dennis Gustavsson från Höganäs fick en kanonstart (snudd på tjuvstart) och låg inledningvis etta innan Lassi och jag tog över spetsen. Vi låg jämnsides till 400m men på de sista hundra metarna gick Lassi förbi och fick ett par meters ledning. När måltutan ljöd gled jag in i mål som besviken silvermedaljör. Bakom mig gjorde Dennis en stark avslutning och knep en meriterande bronspeng före just före SPIFs (Stockholms Polisens Idrotts Förening) Urban Kärrfält.

Final dubbelsculler: Jag och Daniel har båda en styrka. Vi är båda mycket startsnabba. Vii hade taktiken klar, gå ut hårt - mycket hårt - "Do or die". Det kändes också en trygghet att vi vann just här för två års sedan. Lite ironiskt nog hade vi till och med fått samma bana som för två år sedan. När starten gick kändes det lite som Deja Vu. Vi gjorde en kanonstart och tog kommando i loppet, vi höll undan hela vägen och vann guldet!

        

I övriga lopp tog Maria Pelvén sig till final i damernas singelsculler. Väl där blev det en meriterande femteplats. Jonathan Wright knep ett silver i herrarnas singelsculler lättvikt efter en fin sista 250m. I juniorsingeln hade Dennis inga problem att vinna.