Blog

Holland Beker nära - Hostattacker och whiskyröst

2009-06-23

I helgen går avgörs en av säsongens absoluta höjdpnukter, Holland Beker och tyvärr är det tveksamt om jag kan medverka. De senate två dagarna har jag nämligen varit kraftigt förkyld.

Frustration är ett alldeles för lätt ordval. Jag började känna att det var något i halsen redan i fredags men (som så många andra idrottare) valde jag att bortse ifrån detta och köra på. En dumdristigt beslut kan tyckas men det där handlar alltid om en fin balans gång. Skulle man inte träna varje gång man känner sig lite hängig skulle passen bli lätträknade. Nu valde jag att träna... och troligtvis kommer jag ta samma beslut om jag hamnar i samma situation igen.... möjligen att jag skulle köra lite lugnare träningspass.

Intervallpasset i söndags var troligen det som fick förkylningen att slutligen bryta ut. 6x3 min i takt 34+ brukar ha en tendens tvinga en roddare att pressa kroppen till gränsen och det var precis det jag gjorde. Passet gick RIKTIGT bra.... men nu får jag betala priset =P.

Nu sitter jag hemma med hostattacker (som slutar med otrevliga kräkningar) och en whiskyröst som man kan skrämma små barn med. Huvudvärken har tack och lov avtagit något och än så länge har jag inte haft någon feber vilket är positivt. Med lite tur (och med lite menar jag mycket) kan jag eventuellt hinna bli frisk i tid så jag kan vara med och tävla.

Hoppet sägs ju vara det sista som överger en. Än finns det en smula kvar på att jag finns på startlinjen.....

____________________________________________________________________

Uppdatering 24/6

Efter en test-träning ikväll stod det definitivt klart. Det blir inget Amsterdam för min del. Trots en mycket låg intensitet började det "brinna" i lungorna nästan direkt. Pulsen var högre än normalt och efter passet var hostan riktigt illa igen...Shit!... Tur i oturen var att det var att beslutet att "tävla eller inte tävla" nu blev att ta. Nu blir det fullt fokus på att bli frisk. Ingen träning tills vidare *suck*. Hoppas kunna bli träningsbar till helgen så jag kan ladda inför regattan i Sorö nästkommande vecka. 

Världsmästaren, Mahe Drysdale, är en av de som tävlar i Holland Beker i helgen