Blog

Upptakten har börjat

2009-04-27

Tillbaka till jobbet och tillbaka till verkligheten. När jag sitter på jobb kliar det verkligen i fingrarna tills jag får komma ut i båten igen. Rodden känns otroligt kul för tillfället. Det känns som jag har fått en bra känsla i båten och det känns som det går fort.

                     

                        Bild från slutspurten i Scandinavian Open 2008

Riktigt hur fort det går är svårt att bedöma. Även om det går snabbt på intervallerna är det först på tävling som man får den slutgiltiga bekräftelsen. Därför känns det extra kul att tävlingarna inleds redan nu till helgen då det är långdistanstävling (5500m) i Borås. Visserligen är jag inte mycket för denna tävlingsform* men den första 2000m regattan (som går i Lilla Edet) är också bara runt hörnet (9-10 maj).

 

Förra veckan blev fylld av ”goa” träningspass. En av de som stack ut var torsdagens långintervallpass i singel som innebar inte mindre än 30 km….

 

Efter helgens intervallpass känns det som upptakten till säsongen 2009 verkligen har börjat.   

 

* I långdistanstävlingar startar man en och en i tidsintervall där roddaren med snabbast sluttid vinner. I vanlig tävlingsform startar roddarna samtidigt och den som passerar mållinjen först vinner.