Blog

Läger på Hjelmsjön - Påskläger "Reloaded"

2009-04-15

Pustar ut en kort stund mellan intervaller.

Med tanke på att påsken kom sent i år beslutade vi att ha träningsläger på hemmaplan istället för Tjeckien där jag tillbringat påsken de senaste sju åren. Dessutom passade jag på att hjälpa till att återintroducera påskläger till min klubb, Helsingborgs Roddklubb, som under ”Spiks” ledning hade påskläger i Falkenberg under åren 1997-2002. Nu återupptog vi denna tradition, fast denna gång på Hjelmsjön.

Boendet på Hjelmsjön är otroligt spartansk. Tack och lov existerar inte ordet lyx i en roddares ordförråd. Här är en bild av vårt boende efter ett par dagars träning.

Mellan passen roade vi oss med att spela sällskapsspel och kort. Dennis hade även tagit med det klassiska tv-spelet "Supernintendo" som också blev barnsligt uppskattat =).

Andreas och Pontan på väg ut i dubbel en kylig men fin morgon. Jag i singel.

Andreas och Pontan gör sig i ordning för ett pass i dubbel en kylig men fin morgon. Peter på väg ut i singel.

Vädret var omväxlande men överlag mycket bra. Det var varmt (vi till och med grillade ett par gånger!) och vi behövde aldrig ställa in något pass på grund av väder och vind. Anders Gustavsson var tränare under hela lägret, ett par gånger även med assistans från Daniel Böcker och Spik. I roddbåtarna växlade jag, Pontan och Andreas mellan att slita mot varandra i singel och ro tillsammans i dubbel.

Pontan i singel

Pontan i singel

 

Det var många som beökte Hjelmsjön under lägrets gång. Från Helsingborg dök de upp både bekanta och nya ansikten. En del juniorer uppe på plats och även en del mognare nybörjare.

 

Allt som allt kändes ett kanonbra läger. Dels för mig själv (samt Andreas och Pontan) som förberedning inför tävlingssäsongen och dels som en kick-off av roddsäsongen för Helsingborg Roddklubb. Under lägret blev det förutom mycket träning också många glada miner.

Andreas spexar på bryggan

Andreas spexar inför kameran