Blog

Träningsläger, Racice, Tjeckien

2007-12-01

Racice i november var inget som lät jättelockande initialt. Det kändes som det skulle bli riktigt kallt och ödsligt på den tjeckiska landsbyggden. Det som var glädjande var att jag lyckades övertala Janne (förbundskaptenen) att bjuda med Andreas (från Malmö RK) till lägret. Jag och Andreas skulle köra en 2- och skulle sparras mot Olof Nilsson och Pontus Gustavsson. Från början var det tänkt att vi skulle köra en 4- tillsammans men när Olof backade (av olika anledningar) blev det istället var sin 2-. Bara mer bränsle för mig och Andreas dock för att visa vad vi går för.

 

Det gick RIKTIGT bra i tvåan. Efter ha vinglat lite inledningsvis på första passet hittade vi glidet i båten och fick bra fart. Pontus och Olof hade ingen chans att hänga på.

 

Efter ett par dagar fick vi dock problem. När vi tränade i Malmö veckan innan fick jag probelm med ”senknarr”. (senknarr drabbar ibland roddare och är en överanträngning i musklerna kring handleden. Senorna får svårt att röra på sig i det uppsvällda området och det känns som det ”knarrar” när man rör på handleden. Det är inget farligt men kan bli otroligt smärtsamt om man ignorerar det). Efter att ha struntat i senknarren de första dagarna blev till slut smärtan för stor. Vi fick avbryta träningen och sätta oss på roddmaskin. Lite bittert då jag insåg att det inte skulle bli någon mer träning på vattnet för min del.

 

Dagen efter blev det dock en kall natt och sjön frös till is. Det kändes surt för merparten av gänget men för min del var det faktiskt grymt bra. Nu fick jag värdeful sparring och motivation i min träning på land. Trots isen på sjön fick vi mycket bra träningspass även de sista dagarna på lägret och det blev trots allt ett lyckat träningsläger.