Blog

Tester på Bosön - Kniven på strupen

2009-03-30

Vi kom upp till Bosön lite på nåder då vi varit inbjudna till varken läger eller träningsläger under vintern. Med kniven på strupen presterade vi dock som bäst och visade att vi tränat på ordentligt under vinter.

Roddmaskinstestet var något jag såg fram emot med skräckblandad förtjusning. Jag hade under veckan kört ett par riktigt bra pass på roddmaskin (där jag bl.a. personligt rekord på 8x500m) men jag hade också haft ett mindre bra pass. Något som emellertid var konstant var att jag under samtliga pass mådde dåligt. Ett maxlopp över 4 minuter skulle inte förbättra statistiken.

Det inledande tröskeltestet gick bra och jag fick ett av mina bättre värden under åren som gått. Därefter var det dags för maxloppet. Jag hade taktiken klar. En stark öppning, vid 1 minut rodda kör jag tio drag i taget, vid 1 minut kvar pressar jag allt jag har. Inte någon gång ska det vara under 35 takt.

Min taktik gick bra och jag fick mitt bästa resultat på 3,5 år och var snubblande nära ett nytt personligt rekord. Jag fick snitt-tiden 1:30,0/500m jämfört med 1:29,9/500m som är mitt pers. Även om det var irriterande nära var jag ändå tillfreds med mitt resultat=)

Under tiden på Bosön fick vi även ta del av matnyttiga föreläsningar samt genomföra ytterliggare några fys-tester innan det var dags att återvända till Skåne.