Blog

USA/Frankfurt

2009-01-17

Med tjänsteresan i USA/Frankfurt lärde jag mig verkligen hur tufft det kan vara att klämma in träningspass när dagarna blir långa. Man fick stundtals vara innovativ för att uppnå dagens träningsschema, särskilt under resdagar. En stor eloge till alla som lyckas kombinera längre tjänsteresor med träning.

 

Jag lyckades klämma in två roddpass vid en roddklubb i Naples, Florida. Chuck Roth, som jag kommit i kontakt med hälsade mig välkommen och visade mig runt på roddvattnet i vars sin singel. Chuck Roth är för övrigt en gammal landslagsroddare för amerikanska landslaget och håller mycket god form trots sina 67 år. I slutet av roddturen började han överraskande nog pressa mig i ett par intervaller(!), lyckligtvis utan framgång.

 

Andra turen så gick vi ut tillsammans i en dubbel, och det blev en långtur på 20 km. Chuck visade mig en annan del av området där man kunde ro långsträckor, underbart. I vändningen halvvägs genom passet kom en delfin fram och simmade runt båten. Om jag inte var såld innan på rodd i Florida blev jag det onekligen såld nu. Det fantastiska vädret, tillsammans med bra roddvatten och material gör att framtida träningsläger i Florida ses som en stor möjlighet.

Närmast väntar Scandinavian Open i Landskrona och träningsläger i Sevilla.