Blog

Året som gått

2008-12-31

Avslutningen på året har varit fylld med go träning. Exempelvis hade decembermånad flest träningstimmar under hela hösten. Här kommer lite minnesvärda stunder från året som gått, stora som små.

Årets…AdrenalinkickAndreas får veta att falkenbergarna (som han ska åka med) har missat avfarten till Malmö, varpå han får slänga sig i en taxi till Trelleborg, i snövädret. Taxichaffören, som kör som en galning, tappar kontrollen över bilen på motorvägen. De krockar med mitträcket och glider över till väggrenen. Lyckligtvis skadar varken Andreas eller taxichafför sig och bilen var så pass intakt att de kunde köra vidare, dock med en kraftigt förhöjd puls. 

Baddare: Peter, som är klubbens mest aktive, har inte slagit runt på flera år. Denna säsong lyckades han dock göra bedriften två gånger om.

 Baddare

”Broke-back Farsta”: I det minst sagt spartanska boende under SM-tävlingarna i Farsta blir Peter och Marcus blir tagna som ett äkta par, med sängar som ligger tätt ihop och kondom (inte vår alltså) både i säng och i papperskorgen. Trevligt! 

 

Copywright Frida: Frida Svensson hade som bekant sjögräs i banan under semifinalen i OS. Under sprint-SM samlade Peter ihop ett buskage av sjögräs i fenan under finalen vilket kan kostat honom guldet.

 

Extrema väder: Strax innan första försöksloppet (mitt försök) i singel under VM i kustrodd i San Remo gick vinden från kraftig vind till storm. Arrangörerna var nära på skjuta upp tävlingen men beslutar i sista stund att fortsätta. Endast 10 stycken av singlarna lyckas ta sig i mål, där jag tar tredje platsen. Tiden 55 min var hela 8 min långsammare än min egen träningsrunda samma morgon!

Goliat var i själva verket David: Visst ser ofta hamburgare större ut på bild, men att ha namnet "Gigante" på denna stackare (från en snabbmatsrestauran i Frankrike) var väl ändå att ta i. "Petite" hade nog varit mer lämpligt.   

Historiska svensk: Under försöken i kustrodd-VM slår Olof från Landskrona runt, kravlar sig makalöst snabbt upp i båten och tar sig imponerande nog till VM-final. Första svensk någonsin som lyckats med den bedriften.

 

Innovativa träningspass: Paolo Robertos korta, intensiva pass med kroppsövningar sätter färg på vinterträningen.

 

Inte så genomtänkta namn Ibland fungerar inte riktigt översättningar så bra. Namnet på denna restaurang i Prag ”Crazy Cow Steakhouse” har en lite annorlunda klang.

 

”Just in time”: Till Marcus bröllop skulle roddklubben överraska med traditionell salut med korslagda åror när paret tågar ut ur kyrkan. Under vigselns sista psalm smyger Peter ut för att ansluta till de andra roddarna för att upptäcka att vi är endast tre personer och år- transporten är försenad. Ett par långa minuter senare kommer tillslut transporten. Vi sliter upp spännbanden till årorna och skyndar oss med kyrkporten. I bokstavligt samma sekund som vi ställer oss på plats öppnas portarna och brudparet stegar ut.

Overkill: Bussen från Prag till träningslägerdestinationen, Steti hade inte en, inte två utan 16 Wunderbaum!

 

Roliga översättning #1: Översättningar kan som sagt bli lite roliga. På menyn på en restaurang i San Remo står det under drycker: ”Strange beer on the bottle” 

Roliga översättning #2: Under ovan rubrik: ”Becks analcoholic beer

Skrämmande svar Buss to Steiti!? There is no bus to Steti”. Peter testar det kommunala systemet i Tjeckien och tar sig tillslut ut till utkanten av Prag-centrum för att där ta buss till Steti som ligger vid roddbanan. Väl där frågar han i bussinformationen var bussen finns och får ett minst sagt oroväckande svar om att det inte existerar någon förbindelse till Steti. Tack och lov finner Peter bussen lite senare några hundra meter bort.

SM- Guld!: Peter och Marcus (Ankar) gör ett kanonlopp i dubbel och vinner till slut klart med 2,5 sekund ner till tvåan.

  

SM- Guld nr2!: Peter och Marcus gör sällskap med Jonathan och Daniel i scullerfyra. Gör ett ruskigt snabbt lopp där takten ligger över 45 första 250m. Tiden 1:26,20 var dagens snabbaste lopp (dvs till och med snabbare än herr- åttan).

Vackraste utsikt: Överraskande nog ifrån tåget (!) som gick längs den italienska och franska kusten.

  

Vackraste utiskt #2: Löprunda uppe i Mölle bjuder både kuperad terräng och vackra vyer. 

Pontus och Andreas 

Vrål: När det började göra som mest ont i loppet under Sprint-SM gör Marcus sitt förutbestämda "call". Skriket blev ett vrål. Ett vrål som tilltalade våra allra primäraste överlevnadsinstikter som suddade ut alla andra alternativ förutom att fortsätta med full kraft .

En annan som är bra på att skrika

Äkta män: Tre roddare i klubben gifte sig i år. Tobias Johannesson den 5/7. Nils-Peter Aulisio den 7/8 och Marcus Adsersen den 16/8.