Blog

Halmstad Indoor Challange

2008-12-08

I sista stund anmäler jag mig till inomhustävlingen i Halmstad. Trots nedtränad, tidigare hjärtproblem och lite magsjuk blev det till slut ett riktigt bra resultat.

 

Det var som sagt verkligen i sista stund jag beslutade att ställa upp i denna tävling. Jag tränade medvetet tufft och hårt tätt inpå tävlingen då jag inte ville offra träningstid för att ”toppa” mig inför denna tävling (under såkallad toppning brukar det vara lätt träning dagarna innan tävling). Allt med hjärtproblem, magsjuka etc. har ju också påverkat. Trots att förutsättningarna inte var de bästa var jag ändå hoppfull. Jag tänkte för mig själv att kan jag få en tid ned mot 6:10 vore jag mycket nöjd. Ett tufft mål kan tyckas med tanke på ”uppladdningen” men jag kände mig ändå stark.

 

Realistiskt sätt borde jag komma trea. Pontus är stabil kring och under 6 min. Henrik från Falkenberg är snabb och har slagit mig de senaste gångerna vi möts på roddmaskin. Resterande killarna i fältet kommer jag att slå.

 

Jag anländer till Halmstad med en smått otrolig träningsvärk i benen. Torsdagens styrketräning satt kvar i kroppen lite mer än vad jag hade väntat. Jag tog därför en lång uppvärmning innan försöket för att försöka mjuka upp låren. De första roddragen var plågsamma men sedan blev det i alla fall en smula bättre.

 

Loppen

Efter att ha kunnat ta det relativt lugnt och behagligt i försöken var det dags att ge allt i finalen. Jag har som alltid svårt att hejda mig i början och går ut hårt, på gränsen till för hårt. Första 500 m ror jag på under 1:30 och ligger jämsides med Pontus om första platsen. Vid 800 meter rodda får jag betala priset. Det börjar göra ordentligt ont. Jag gör mitt bästa för att hålla mig på banan. Pontus drar som väntat ifrån, men jag ligger fortfarande en bit före Henrik. Långa drag. Kom igen… Vid 700 meter kvar får jag gräva djupt inom mig efter ny energi, ljudet runt omkring börjar suddas ut. Jag får fart på roddmaskinen och börjar dra ifrån Henrik igen som knapprat ifatt några meter. 600m kvar. Tio drag i taget. Kom igen. NU! Sista 500 meterna går bra, riktigt bra. Mitt synfält minskas och nu ser jag bara roddmaskinens display framför mig, allt annat svartnar. Jag upptäcker att jag kan gå ner mot 6:10. Lite till. 1:29. NU!...

 

Jag går i mål som tvåa på tiden 6:09,3, (endast en sekund från pers!) vilket var bättre än vad jag kunnat hoppats på. Det ska bli kul att se vad jag kan göra för tider när jag inte är nedtränad. Pontus vinner föga överraskande på solida 5:58 och Henrik från Falkenberg blir trea på 6:13. En tappert kämpande Andreas kommer i mål som fyra med nytt personbästa 6:20,0.

 

        Prispall. 1:a Pontus, 2:a Peter, 3:a Henrik

Övriga lopp

I övriga lopp kommer Jonathan fyra i lättviktsklassen på 6:46,0 (endast en ynka tiondel från tredjeplatsen). Detta var dessutom hans första tävling på roddmaskin. Bra jobbat!

Dennis från Höganäs vinner juniorklassen på 6:35,3. Inte illa.

 Jonathan    Dennis

       

Det ser nu bra ut för framtiden. Jag känner mig allt starkare. Träningsgruppen som består av Pontus, Andreas och mig själv känns både stimulerande och positivt….

Snart är det dags för nästa träning… Yes!! =)