Blog

Ljus i tunneln. Nu med bilder

2008-12-01

Efter en tids lågpulsträning har jag nu testat att köra på högre pulser…. med bra resultat. Förra helgen körde jag den tuffa 12,5 km Grand Prix tävlingen och hjärtat pallade för trycket. Nu ser jag helt klart ett ljus i tunneln.

Hjärtat

Jag tog en ”second opinion” och den specialisten menade att jag hade fått ett virus på hjärtmuskilaturen. I regel går det över självmant och ofta helt obemärkt. I mitt fall hade jag belastat kroppen hårt och hjärtat hade då ”sagt ifrån”. Med 7-10 dagar med lätt träning skulle hjärtat hinna bli friskt och problemet skulle vara över. Jag tog läkarens råd och fyllde träningstimmarna med lågpulsträning och problemet har tack och lov inte återkommit.

                                      Ett ljus i tunneln

 

4 Grand Prix

Vi mosade allt motstånd i 4 Grand Prix i denna omgång som bestod av 12,5 km med fria byten. Det danska laget ”Thrane One”, som vann första rundan ett par sekunder före oss, kom denna gång dryga två minuter bakom oss. Vår tortyraktiga taktik med endast 10 drag per person (vilket ledde till en pinande kort vila) visade sig ge utdelning. Med i laget denna gång var: bröderna Dennis och Pontus Gustavsson, Nils-Peter Aulisio och jag själv.

Peter hämtar nytt drag Dennis tar i för kung och fosterland

       Peter hämtar nytt drag.                                      Dennis tar i för kung och fosterland

                                          Nils-Peter tar i och Dennis är näst på tur. På bänken pustar Pontus och Peter ut ett par sekunder

Nils-Peter tar i och Dennis är näst på tur. På bänken pustar Pontus och Peter ut ett par sekunder 

                                           Dennis utslagen efter prövningen

En utslagen Dennis efter prövningen

 

Round 2  Top 5

Pos.

Team Town/City Country Time
1. Team Skåne Skåne Sweden 34:47.5
2. Thrane One Lyngby Denmark 37:00.0
3. Københavns Roklub 2 København Denmark 37:50.1
4. Tungviktsfyran Stockholm Sweden 38:15.8
5. Water Team Pomezia/Lazio Italy 38:52.0

                       

Laget denna runda: Peter, Pontus, Nils-Peter och Dennis

Kommande…

Träningen flyter nu på riktigt bra igen och jag överväger att kanske redan nu till helgen ställa upp i roddmaskinstävlingen i Halmstad. Givetvis utan krav på världstider men det skulle vara kul…. riktigt kul=).

Jag kommer även att utöka samarbetet med Andreas vilket känns riktigt kul. Det känns himla roligt att träna med någon som är lika motiverad (läs skadad) som man själv är (Kom bland annat på mig själv sitta på roddmaskinen och dra intervaller i Malmö kl 07.00 en lördagsmorgon, med Andreas flåsandes brevid mig). Många fler pass väntar...

www.andreasstensson.se