Blog

Hjärtproblem

2008-11-05

 Det visade sig att ta lång tid för kroppen att återhämta sig efter en session magsjuka. Under ett flertal pass orkade jag knappt göra hälften vad jag normalt kör. En dryg vecka tog det innan jag började kunna köra som normalt.

 

Under fredagskvällen (efter mitt och Andreas roddmaskinspass) högg det till ett antal gånger i vänster bröst. Lite smärtsamt men jag funderade inte på det närmare.

 

Efter lunchen på söndagen (efter 4 Grand Prix) var det dags igen. Jag la mig på sängen för att vila lite till nästa pass då jag märkte att min puls var konstig. Jag tog pulsen och märkte att jag hade puls på 120 (har vanligtvis en vilopuls på 45), dessutom var den mycket oregelbunden. Det höll i sig i drygt en timme.

Lite bekymrad över söndagens session gick jag till vårdcentralen för att kolla upp mig. Den senaste tidens fotbolls- och ishockeyspelare som helt plötsligt har kollapsat med hjärtfel spökade lite i huvudet. På vårdcentralen gjorde några tester och skickade mig sedan vidare till lasarettet där de gjorde ytterligare ett par tester. De upptäckte en oregelbunden hjärtrytm, men vad de kan se är den godartad. Hjärtflimret efter söndagen beror troligvis på en alltför hög belastning då kroppen inte är 100 % frisk. Under veckan ska jag genomgå ett arbetstest där läkare övervakar min hjärtaktivitet.

 

Det känns mycket frustrerande att inte kunna köra på 100 %. Under min all min aktiva tid som roddare har jag fått lära mig att det enda sättet att bli bra är att ge allt varje pass, gärna tills man spyr…

Träningen kommer den närmsta tiden att köras under kontrollerade former. ”Max-testerna” får vänta ett par veckor...