Blog

4 Grand Prix

2008-11-02

Magsjukan efter Italien blev lite mer långdragen än vad jag räknat med. Troligen var jag lite väl snabb att börja träna igen. Till förra helgen kände jag emellertid mig i hyfsad form och det blev ett tufft och långt roddmaskinspass under fredagen tillsammans med Andreas.

 

Lördag förmiddag blev det en lång löprunda på Kullaberg med Andreas och Pontus (självklart med spontana inslag av backlöpning). Den otroligt vackra naturen däruppe gör löprundan är snarare en njutning än ett arbetspass.

 

På eftermiddagen blev det kustrodd för hela slanten. Blir alltmer sugen på att utmana färjorna på ett race=). (Förra helgen körde för övrigt jag och Marcus Ankar i taskig sidsjö över sundet på dryga 17min i en dubbel).

 

På söndagen blev det dags får årets upplaga av "Grand Prix". Detta år ställer vi emellertid endast upp i 4-manna laget. Vars två 500 m med dryga fyra minuters vila emellan.

 

Min utsatta plan att spara lite på krutet första 500 metaren gick i stöpet när Marcus direkt ”brassade på” ordentligt på sin första sträcka. Jag som inte ville vara sämre gick betydligt hårdare än vad jag tänkt. Andra sträckan lyckades jag sedan på något mirakulöst sett genomföra på samma hastighet. Emellertid gick jag in i väggen med ynka 70 meter kvar. Jag rodde givetvis hela vägen in men hur jag än gjorde började 500-meters tiden sakta stiga uppåt. Nils-Peter och Pontus avslutade loppet galant.

Laget: Nils-Peter, Peter, Pontus och Marcus

Totaltiden blev riktigt bra och tiden räckte till en klar första plats i första omgången. Det ser ut som vi kommer med detta lag kommer att sopa banan i årets serie. Det hade varit kul med lite mer motstånd dock.

Läs mer på: www.8gp.dk