Blog

SM - Flipp blev flopp

2008-08-25

Innan SM stod jag i valet och kvalet hur jag skulle göra med singeln. Det har alltid legat mig varmt om hjärtat att tävla själv men det här året var jag kluven. Lassi dominerar för tillfället över 2000m och jag visste att han skulle vara orubblig i år. Kontentan – Ska jag kämpa för komma tvåa i singel eller istället satsa på lagbåtarna som kan ge guld. Till slut var det en bihåleinflammation kort innan SM som gjorde att jag valde bort singeln.  

Våra förberedelser blev inte de bästa. I gruppen hade vi problem med flertalet skador och t.o.m. en knäoperation. Två i gruppen gifte sig kort innan tävlingarna. Långa affärsresor störde även det uppladdningen och för min egen del en störande bihåleinflammation. In i det sista hade jag ändå en förhoppning att med lite tur skulle allting klaffa.  

Med facit i hand är det kanske inte speciellt konstigt att vi inte presterade på en högre nivå men det sved verkligen att endast inkassera två ynka femteplatser. Flipp blev flopp. Efter loppen grämde jag mig något otroligt över att jag inte ställde upp i singeln och svor för mig själv. Med tanke på beihåleinflammationen var det i och för sig kanske lika bra att det inte blev något singellopp.