Blog

Nya äventyr och Scandinavian Open

2008-06-13

Helt plötsligt ska man tävla i singel igen. Imorgon smäller det på hemmabanan Hjelmsjön där Scandinavian Open kommer gå under helgen. I startlistan finns ett antal duktiga finnar, normänn, danskar och svenskar. Det är kanske en aning dumdristigt att tävla i singel då jag knappt rott singel alls i år... Jag körde ett pass idag och ett igår och de var de första i singel på ett par månader. Att det kändes en smula ovant är nog Årets understatement (!)  Dessutom sitter jag en ny båt vilket inte direkt gör situationen lättare=P 

Första passet i nya båten. Det har inte hunnit bli många fler.... än så länge!

Första passet i nya båten. Det har inte hunnit bli många fler.... än så länge! ;-)

Men det ska bli riktigt kul hur som helst. Även om jag kanske får ta resultatet med en klackspark ska det bli roligt att åter tävla i sculler igen. Ännu roligare kommer det också bli om ett par veckor när man kommit in i scullerrodden igen.

På söndagen ska det bli riktigt kul. Jonathan Wright från Wales som tränat med oss sedan förra sommaren har bestämt sig för att försöka komma med i en lagbåt till SM. Vi passar därmed på att köra ett lopp i dubbelsculler redan i helgen. Trots att Jonathan har rott mycket tidigare blir detta hans premiärlopp över 2000meter. Kommer bli intressant och vi kommer nog att få några finnar och norrmän att svettas ordentligt.