Blog

Test, Farstarodden och avresa mot Duisburg

2008-05-13

Snabb sammanfattning av följande händelser.

Test på Bosön:

Vi testade vår syraupptagningsförmåga hos Tobias Elgh (till vänster på bilden) uppe på Bosön. Detta test kulminerar i att köra fyra-minuter så fort det går. För er som inte har provat det här är det ett minst sagt ett smärtsamt test då vi samlar på oss uppåt 20 mMol mjölksyra i blodet.... På något sjukt sätt är det rätt kul ändå. Testet gick helt ok, en förbättring sedan sist men emellertid inget personligt rekord. Något rekord hade jag iofs inte heller väntat mig med allt resande jag gjort de senaste veckorna. Jag är glad att jag fick besked att jag trots resandet är ändå i bra form och jag ska nog kunna slipa fram en toppform om ett par veckor.  

 4min max med mask. Finns inget bätte;-)

Farstarodden:

Det var fantastisk vackert och varmt väder på Magelungen, emellertid var det mycket blåsigt vilket innebar tuffa förhållanden. I fyran klippte vi till med ett kanonlopp på lördagen. Jag fick hoppa in som stråk (takthållare längst bak i båten) då Henrik Liljedahl blev sjuk. I den tuffa motvinden rodde på som tusan och höll aldrig under 35-takt(!) Riktigt kul. Med i båten satt: Olof Nilsson, Marcus Johansson och Pontus Gustavsson. I 2:an fick jag och Andreas revanch på söndagen efter ett mindre bra lopp under lördagen. Vi analyserade vad vi gjorde för misstag i det stökiga vattnet under lördagen och trots att minst var lika blåsigt under söndagen tog vi oss i kragen och rodde hem andraplatsen.

Olof, Marcus, Pontus och jag

Avresa mot Duisburg:

Tyskland nästa. Efter genrepet i Farsta ska vi nu få chansen att spänna musklerna mot eliten i Europa. Tyvärr har min tilltänkta roddpartner i 2:an: Tobias Karlsson fått kasta in handduken pga förkylning. Andreas hoppar in som ersättare och vi får möjligheten att förbättra våra tävlinglopp ytterligare. Förutom 2:an ska vi även ro 4-. Ska bli spännande att se...    

www.wedau-rowing.com