Blog

HCRR

2008-05-05

(fler bilder kommer) 

Helsingborg Coastal Rowing Race blev en succé. Mycket cred till alla som hjälpt till att anordna denna nordiska kustroddspremiären! För min egen del var det en ganska stressig tillvaro då jag  skulle förbereda mitt eget lopp och samtidigt hjälpa till att anordningen med flytvästar, båtar, åror mm. Tillslut märkte jag att jag sett till att alla tävlande fått åror men att jag själv stod utan. Snabbt och lätt tog jag årorna till min "vanliga" singel och ändrade lite på inställningarna. Det visade sig att årorna var tok för långa och tunga att ro med. Det var verkligen tufft att ro igenom loppet och jag fick till slut se mig besegrad av Landskronas Olof Nilsson som behärskade vågorna på ett galant sett. Jag hoppas att även Olof kommer att ta chansen att pröva lyckan nere i San Remo vid Kustrodds-VM senare i höst.

Helsingborgs segrande 4+

I övriga lopp vann Helsingborg med Marcus Ankar, Nils-Peter Aulisio, Marcus Adsersen, Anders Gustavsson och Maria Pelvén i fyra med styrman. I mixdubbeln vann även där Helsingborg med Ulrika Håkansson och Jonathan Wright.

I triangelrodden var det tjejerna som försvarade Helsingborgs färger med en vinst. Herrarna fick se sig besegrade av både segrande Helsingör och rivalen Landskrona.

Kvällens festligheter bestod var en mycket trevlig middag med eftersnack på Pub Ro.

Summerat var det en mycket rolig tävling och med det lutar nog åt att vi får se denna tävling fler gånger i framtiden ;-)