Blog

Racice + Topplista

2008-03-31

Ytterligare ett läget avklarat. Mycket träning och en del roliga händelser på vägen. Här är lägrets topplista:

 

Lägrets...

 

Adrenalinkick – Andreas får veta att falkenbergarna (som han ska åka med) har missat avfarten till Malmö, varpå han får slänga sig i en taxi till Trelleborg, i snövädret. Taxichaffören, som kör som en galning, tappar kontrollen över bilen på motorvägen. De krockar med mitträcket och glider över till väggrenen. Lyckligtvis skadar varken Andreas eller taxichafför sig och bilen var så pass intakt att de kunde köra vidare, dock med en kraftigt förhöjd puls. 

 

Dans – Peter dansar disco-dans med två tjeckiskor på en utmaning från Marcus. Den ena tjeckiskan tar dansen till en ny nivå när hon kör ”krokodilen” och ”lightsaber”.  Impressive!

 

Energiknippe – Tjeckien är inte riktigt Tjeckien utan Krille (Kristofer Karlsson, Mölndal)

 

Enklaste utmaning – Andreas blev utmanad av sin kompis att ta fotografi på 7st ”hockeyfrillor” under lägret. Inte den tuffaste uppgiften i denna del av Europa. 

 

Flygfä – ”Ooo, en homla” (Pontus)

 

Gamble – På bowlinghallen har de god öl, mat och glass men är 50/50 att du får precis det du har beställt.

 

Inte så genomtänkta namn – Ibland fungerar inte riktigt översättningar så bra. Namnet på restaurangen ”Crazy Cow Steakhouse” har en annorlunda klang.

 

      Krille, Andreas och Joakim framför

 

Lopp – På lägrets sista dag var det dags för lopp. Jag och Andreas skulle köra 2000m i 2-. Det blev riktigt bra väder och vi utnyttjade till fyllo med ett bra lopp så här tidigt på året. Grundtakten låg på dryga 33 slag/min och då hade vi en stark start och avslutning också. Fullt godkänt.

 

   Andreas och Peter i 2-

Obiwan och Yoda – Leif Larsson (styrketräningsguru) och HC Holmberg (idrottsfysiolog) utbildar oss till att bli bättre "krigare"

 

Overkill – Busschaffören till Steti hade hela 16(!) Wunderbaum i sin buss. De mest frekventa dofterna var ”new car” och ”citron”.

 

Overkill #2 – Efterrätterna till maten. Florsocker med bakelse

Pizza – Joakim och Peter bestämmer sig för att dela på 1 kg pizza innan de åker hem från dagsutflykten från Prag. Tiden är dock knapp. Efter lite tjat och att pizzan gått från tre olika ugnar får de äntligen sin pizza och de får verkligen rusa till tåget vilket de precis hinner med. Pizzan är ENORM till bådas förtjusning och det är precis att den får plats i tågets hallar.  

 

Roddare är hungriga människor – Middagen börjar serveras klockan 18.30. Peter kommer oftast dit ett par minuter innan MEN är alltid sist till maten!

 

Rövare – På ett varmt tåg till Prag.

Krille: ”Den där röda spaken i taket är för ventilationen”  

Anonym tjej: ”Allvar?”

 

Sexistiska replik – Från Bond (Henrik och Marcus hade Bond-filmsmaraton):

Flicka: - But James. You wouldn´t kill me. Not after what we just did? (haft sex dvs)

Bond: - Well, I certainly wouldn´t kill you before. =S 

                           Live and Let die

Skrämmande svar – ”Buss to Steiti!? There is no bus to Steti”. Peter testar det kommunala systemet i Tjeckien och tar sig tillslut ut till utkanten av Prag-centrum för att där ta buss till Steti som ligger vid roddbanan. Väl där frågar han i bussinformationen var bussen finns och får ett lite oroväckande svar. Tack och lov finner Peter bussen lite senare några hundra meter bort.

 

Skönaste pass – Sista passet i Tjeckien lyckades jag locka ut Leif i en 2-. Det var 12 km av ren njutning i det fina vädret. Roddmässigt gick det riktigt fint och vi flyttande en hel del båt i de låga takterna. Leif är för övrigt meste svenske mästare i rodd med 32 SM-guld (återkommer med exakt siffra). Det kändes att han har dragit i åran ett par gånger genom åren.

 

                   Leif och jag i en 2-

 

 

”Tjecklista” -                     Snö & Kuling √

                                            En stenhård säng + en trippel oversize kudde √

Knödl (kokt vitt bröd) till maten √

                                            Toast bowling √

                                            Pivo √

                                            Blåsor, massvis med blåsor √

                                            En gömd Wunderbaum på rummet √

                                            Ett kolkraftverk i horisonten √

 

BlåsorWunderbaum

 

Torra skämt – Olof tittar ut genom fönstret: ”Fan, det blåser gäss på sjön”

                          Peter: ”Yes!”

 

Överlevnadshumor – Ett träningsläger är inte alla gånger det roligaste. Det är tuff träning och det biter lite extra om det dessutom är riktigt kallt och blåsigt. För att lätta upp stämningen körde vi många torra skämt o dylikt. En klassiker är att översätta kända låtar till svenska. Några favoriter är (friskt översatt): ”Vänd dig om, ge mig din hand”; ”Radera och spola tillbaka”; ”Hej, är det mig du letar efter