Blog

Världsrekord- Mod eller vansinne?

2008-02-17

Helgens strapatser bestod bland annat ett 30 km test på roddmaskin. Jag funderar nämligen att göra ett försök att slå världsrekordet över 100 000 meter (!). Jag vet inte om det är mod eller vansinne som driver mig. Det nuvarande världsrekordet (som är 10 år gammalt) ligger på 6 h 22 min och 56 sek och innehas av engelsmannen Glen Goodman. Glen har dessutom det brittiska rekordet på 10 000meter på mycket respektabla 32:22,5.

Efter testet har jag dock bestämt mig för att göra ett försök. Det kommer att vara tufft men på något sätt är det också just det som lockar. Jag tror jag även har lockat med Nils-Peter som kommer att satsa på världsrekordet för män 40-49år. Jag antar att han är lika vansinnig som jag=).

Det är inte första gången som jag gör ett världsrekordförsök. Jag och Nils-Peter tog slog rekordet på 100.000meter för 2-manna-lag år 2003 (tappade sedan till de norska OS-roddarna: Olav Tufte och "Nito" Simonsen). Jag och Paul Rosenqvist gjorde ett tappert försök att ta tillbaka rekordet till Sverige år 2006. Efter 70.000 meter (då vi låg drygt 3 minuter bättre än rekordtiden!) fick vi snopet bryta p.g.a. tekniska problem med roddmaskinens display=S. Detta kommer emellertid vara första gången som jag gör ett försök att ensam bräcka ett världsrekord. En tuff utmaning men ändå skrämmande lockande=).

 Världsrekordförsök på Väla

Från världsrekordförsöket på Stadium på Väla år 2006

 Radarparet Nils-Peter och Peter

Nils-Peter och Peter går mot nya (vansinniga) utmaningar=)