Blog

Drömrodd i Avis, Portugal

2008-01-28

Rodd i Avis, Portugal 

Vackert väder. Fantastisk natur. Otroliga roddmöjligheter och riktigt mycket träning. Så kan träningslägret i Portugal snabbt sammanfattas. Vi befann oss cirka 15 mil öst om Lissabon i en liten ort som hette Avis som endast hade 2000 invånare. Det var något ”kyligt” på morgonen med endast 7 grader men temperaturen steg så fort solen kom fram och till eftermiddagen var det oftast 20-25 grader varmt.

 

För att lättare komma ihåg lägrets olika händelser delades olika ”titlar” ut. Här är de titlar med respektive vinnare:

 

Titlar under träningslägret i Portugal Januari 2008

Lägrets    

 

Akilles: Olof får "senknarr" i hälen och får spendera halva lägret i singel roendes i princip bara med armar/rygg

 

Bastu: Henrik och Markus i rum nummer 9 som satte temperaturen i rummet på 28 grader *pust* 

 

Blåa pist: En av de holländska tränarnas sluttande panna. För övrigt, motorbåtsmarodör som ger mycket svall :-P 

 

Bästa inköp: Henrik och Peter köper en tredjedels ostkaka. Såååå god=)

 

Diskreta handling: Markus försöker vid middagen beskriva för Peter vem av Holländska tjejerna som är snygg utan att göra det för uppenbart. Pontus tar ord till handling och bokstavligen pekar ut tjejen.  

 

Ethan Hunt: Peter och Olof simulerar Mission Impossible 2 på barnklätterställningen vid båtplatsen. Mycket manligt!!

 Ethan Hunt #1   Ethan Hunt #2 

Ett plus ett: Gustavo på restaurangen berättar den sista kvällen att de vackraste kvinnorna i världen kommer från Brasilien. En stund senare säger han att ”All the prostistutes in Portugal are from Brazil” :-/

 

Förväxling: Peter sitter hela resan från Avis till Lissabon och socialiserar med José som har varit vår chaufför under hela lägret. När vi kommer fram till visar det sig att det inte alls är José utan hans tvillingbror.

 

Gasutsläpp: Egentligen alla. Vad kan man säga? Ett läger med bara killar och kilovis med broccoli är ingen bra kombination =S  

 

Kameleont: Markus och Peter. Rodde båda på plats 1, 2, 3, 4 i fyran samt singel

 

Missförstådda läte: Olof som satt på topp: Baaauuuuug, Straaauuuk. Braaauuuu (=bog, stråk, bra) 

 

 

Misstolkning: Leif tycker vi ska ro lika teknisk som de holländska tjejerna. Peter påpekar att vi då kommer ro som ”chicks with dicks”. Några andra tjejerna från Holland som står precis bredvid snappar upp det enda frasen på engelska ”chicks with dicks” och tror att vi syftar på dem. =S

 

Herkules: Markus som ”kickar ass” på 100meters testet. Peak 1:06/500m

 

Herkules 2: Lassi visar att han har gnuggat lite styrketräning i vinter.

 

Herkules 3: Alla roddare samlar kraft en kväll och flyttar engelsmännens bil ett halvt varv =D

 

Holländska valutaökning: De storväxta tjejerna från Holland verkade, efter en veckas träningsläger i avskildhet, se lite vackrare ut.

 

- Uteblivna brittiska valutaökning: Det hade krävts ett betydligt längre läger för att det skulle hända något på den fronten

 

Pokerkung: Olof ”Tvåparsflopp” Nilsson blir storvinnare i poker.

 

Revansch: Efter att ha förlorat åtskiljiga gånger med ”stegar” på Chicago (och hamnat ”bonke-sist”) lyckas Markus vinna på Texas Hold´em. Sista avgörande handen vann han just med en stege.   

 

Rutin 1: Internet-Café efter lunch

 

Rutin 2: Se början på en film efter kvällsmaten (därefter somna)

 

Rutin 3: Leif J springer tillbaka på en snabb toalettpaus efter 15min löpning.

 

Safarihjälm: Leif Larsson och Pliggen stannar och spanar efter fåglar mitt i träningen. Pratar sedan otroligt entusiastiskt om fantastiska tranor som tydligen hade flugit förbi dem. Alla som lyssnar verkar "en aning" mindre intresserade.

 

Sociala initiativ: Henrik bjuder alla på öl näst sista dagen. Sveper sin och försvinner med telefonen vid örat. Kvar sitter resterande lite förvånade och socialiserar. 

 

 

Tunnel: På väg till baren den sista kvällen hamnar Henrik och Peter på efterkälken promenerar cirka 30meter bakom resterande av gänget. Helt plötsligt plockar Henrik en apelsin från ett träd och säger till Peter "Tunnel på Pontus" och hivar iväg frukten. Apelsinen rullar iväg de dryga 30 metrarna på kullerstenen i kraftig uppförsbacke och på något möjligt sätt till slut mellan den lilla gluggen på en förvånad, gåendes Pontus.  

 

Vurpa: Peter missar avgrunden vid sidan av trottoaren när gatubelysningen var avstängd. Kompisen Olof undsätter genast med fotografering för att visa de andra.

 

 Wonderwomen: “There can be only one