Blog

Scandinavian Open

2008-01-13

Inför Scandinavian Open hade jag stora förhoppningar. Jag har känt mig i god form hela hösten (bortsett från en snabb släng av kräksjuka efter jul) dessutom fanns det två roliga lag-lopp under söndagens tävlingar som jag verkligen såg fram emot. Dels skulle jag och Marcus ro tillsammans i en dubbel och dels skulle vi tävla tillsammans i "Skånefyran" för första gången. 

Jag kände mig grymt taggad i lördagens individuella lopp. Jag vann försöket tämligen lätt och kände mig stark hela loppet igenom. Personbästat på 6:08,1 skulle raderas ut!

I finalen blev jag något störd i startdragen av min maskin som började röra på sig men jag kom ändå iväg förhållandevis fint i starten. Tröttheten kom dock lite tidigare än vad jag hade räknat med. Efter mycket kämpande lyckades jag ta mig i mål på 6:11,0, på en hedrande tredjeplats. Med facit i hand var jag en aning otaktiskt då jag inte riktigt hann hämtat mig från försöksloppet. Tiden var ok men det finns mer att ge.

På Söndagen var det dags för laglopp. Jag och Marcus Ankar ställde upp i en vass dubbel. Arrangörerna hade bestämt att alla laglopp skulle avgöras enligt handikapp-system. "Domen" blev att jag och Marcus skulle starta 39 sekunder efter de som fick starta först. Ett gigantiskt stort avstånd kan tyckas då sträckan endast var 1000meter! (Det visade sig vara ännu värre med Skånefyran då vi fick starta hela 40sekunder efter)

                    Peter och Marcus laddar inför start

Loppet i snabb resumé: Kanonstart, bra flyt, hög takt, mjölksyra, mjölksyra, blir glatt överraskad när jag inser att jag tittat på fel animerad båt (vi ligger mkt bättre till) mera mjölksyra!!, Marcus skriker "spurt", sjukt hög takt, målgång.

Inräknat handikappsystemet blev vi 5:a (av 20 lag). MEN vi hade glädjande nog klart snabbast bruttotid vilket också var vårat mål=).

Efter en del pustande, intag av vatten och energidryck var det dags för Skånefyrans entre.  

 Skånefyrna på g

Loppet i resumé: Kanonstart (igen), tar ner takten till 42 (ja, detta var det lägsta vi körde i!!), mjölksyra, mycket mjölksyra, stumma ben, biter ihop, Marus skriker spurt, sjukt hög takt, målgång.

I vår final var det lag som startade mellan 12-18 sekunder framför oss. Vi tog in och gick om alla! Totalt sett var det bara ett lag som hade en snabbare netto-tid (ett lag som startade cirka 20 sek framför oss i finalen som gick tidigare). När det gällde bruttotiden var vi dock helt överlägsna=).

Allt som allt var det en kul, givande helg och ett bra avstamp både för mig själv och Skånefyran. Summeringen blev en tredjeplats indivuellt och snabbast tid i både dubbel och 4:a. Avslutningsvis kommer en go bild efter målgång i fyraloppet. Man hinner trots allt bli "lite" trött även om man endast ror 1000m.