Blog

Helsingborg Triathlon

2011-07-25

Jag har alltid velat prova på att köra en triathlon. När det för första gången på över ett decenium arrangerades en Triathlon tävling i Helsingborg var jag bara tvungen att delta.

300 deltagare totalt i Sprint och Olympisk distans i Elit resp. Motionsklass. För min del ställde jag upp i Motionsklass Olympisk Distans med 71 deltagare. 

Min förberedelse för tävlingen var medvetet knapphändig. Just nu ligger jag i en tung träningsperiod för att komma tillbaka i god form. I lördags (dagen innan triathlonen) körde vi dessutom dubbla pass i kustrodd för att förbereda oss för vår egen kustroddtävling (som går nästa helg). Jag hade turen att låna en magnifik cykel av Nils-Peter. Jag misstänkte innan tävlingen att cyklingen skulle vara min Akilles-häl. Även om en bra cykel inte skulle lösa problemet helt, skulle det vara ett lyft. 

71 deltagare i Olympisk Distans. Redo för start.

Vädret var riktigt ruskigt. 13 grader, regn och en vind på 10-15 m/s. Detta skulle påverka hela tävlingen från start till mål. Simningen blev tuffare i vågorna, samt det blev extra tufft i motvinden i cyklingen samt löpningen. Jag tyckte det mest var störande innan start, när väl starten gick spelade vädret ingen roll.

I ensam ledning efter halva simningen

Loppet

Simningen gick bättre än förväntat. Efter simdistansen hade jag faktiskt ledningen i loppet. Dock tappade jag, i helt oväntat, under cyklingen där mer erfarna cyklister och triathleter körde om mig. Emellertid lyckades jag ta några placeringar på den avslutande löpningen. Jag slutade totalt på en 11:e plats på tiden 2:25:23. Loppet var riktigt kul och det är inte helt omöjligt att det blir ett par lopp till i framtiden.