Blog

Hjärtoperation i augusti

2011-07-18

Efter mycket kämpande fick jag äntligen ett konkret besked. Det blir operation den 16 augusti på Södersjukhuset i Stockholm!

Jag fick även tillfälle att kort prata med läkaren som kommer utföra operationen, som uttryckte att jag hade mycket goda chanser att bli kvitt problemen för gott. Enligt honom var mina chanser 100% på att bli helt återställd, vilket onekligen lät som bra odds.

Operationen har varit helt avgörande för min framtid som idrottsman, men det har inte varit helt enkelt att få den. Jag uppsökte läkare för mina problem redan 2008, och när problemen eskalerade förra året var jag mycket mån om att få problemet åtgärdat fortast möjligt. Alla läkare som jag träffat med mina problem har sagt att operation är den enda lösningen, trots detta har det tagit så lång tid. Och hade jag inte kämpat som en tok för operationen och testat flera vägar samtidigt hade jag troligen fått operation tidigast senare halvan av 2012 om någonsin.

Det har tagit mycket tid och framförallt energi att kämpa för denna operation. Nu hoppas jag att jag kan samla ihop krafter för att komma tillbaka.